Lycka



Äntligen står däckstolarna på vår altan! Passade på att beställa 2 st när min dotters karl skulle hämta henne. När han äntligen kom påstod han att det bara fanns 1 att köpa! Så besviken jag blev! Efter några timmar hörde jag hur de kom släpande med nåt uppför källartrappen, det var den andra stolen! Vi skulle få den för att hon fick bo här under sin praktik. Underbara unge! Tusen Tack.


Hade några kuddfodral sedan tidigare som jag tyckte passade.
Nu är det bara fint väder som saknas för att inviga dessa efterlängtade däckstolar.

                                                                                          Ha det gott

Efter regn kommer sol




Här är så tomt nu när dottern åkt hem, 5 veckor går verkligen fort. I kväll har vi 4°och regn så ute vill man inte vara. Läste i kvällstidningen att sommarvärmen är på väg tillbaka och det vill vi ju tro på eller hur? Hur som helst så har jag tänt en massa ljus och myser inomhus i kväll.  På bilden ser ni mitt köksfönster.




Pysslade ihop några brickor förra veckan, murgrönan kommer att få flytta ut när vädret tillåter. Murgrönor är så fina att ha i planteringar ihop med andra blommor.





Var med mor till handelsträdgårn i torsdags så nu är garaget fullt med blommor som väntar på att få komma ut. Det blev både perenner, ettåringar, kryddor och en vildvinsbuske. Tänker goprata med mannen i huset om att göra en portal av armeringsmatta vid dammen. Blir nog bra för vildvinet att klättra där.



                                                                                             Ha det gott

Den gamla lampan



Ikväll fick jag för mig att byta lampa i matrummet, är ganska trött på dom gamla som hängt med sedan vi flyttade in i huset. Får jag en idé är jag tvungen att göra det direkt. Kom på att jag löst en lampa på auktion för ett antal år sedan, den hamnade i källaren och glömdes bort. Ska jag vara ärlig så passar den bättre i matrummet än i källaren. Väntar till hösten innan jag sätter i ljus.

Här kan ni se hur de gamla lamporna såg ut.




                                                                                                     Ha det gott




Tomater o Lavendel



Nu får det vara nog! Vi är nu i slutet av maj och ännu ingen värme, önskar att jag hade vantar med mig på jobbet i dag. Tur att man har möjlighet att vara inne när vädret är så uselt. Efter dagens jobb var det bestämt att jag skulle möta upp min dotter för en tur till blomaffären. Åh så mycket blommor dom fått hem! Trots kylan var jag tvungen att låta en lavendel och 2 tomatplantor följa hem.






Tomatplantorna var fina så det gäller att bära dem ut och in ett bra tag än om det ska bli några tomater.





Ser på en del bloggar att ni tagit in kvistar av syrener, känner doften bara av att titta på era bilder. Det dröjer nog ett tag innan vi kan njuta av dessa blommor häruppe.


                                                                                      Ha det gott


Jag tävlar

 

Jag är med och tävlar om denna fina lykta hos Vita huset 28.


Kjol till stol



Det blev nästan nya stolar när överdragen kom på plats! Passformen är väl inte den bästa men det duger, skulle vilja ha en volang på den bakre sidan också. I det högra hörnet ser ni ängeln jag fick, den fick sin plats på symaskinbordet.


Tänk så många idèer man får av alla er som jag brukar kika in till, jag som har alldeles för många själv.




Det vita fatet på matrumsbordet, med en kruka hjärtan på tråd som jag lyckats föröka själv, tycker dom blir mycket mörkare i färgen när man gör det.


                                                                                                   Ha det gott

Nytt och virkat



Så här ser den ut, gardinen som jag väntat så länge på. Den passar riktigt bra i vår hall.
Efter allt regnande har solen äntligen kommit tillbaka, förhoppningsvis för att stanna.


 


 



Fick detta virkade barnöverkast av mor när vi gick igenom hennes linneskåp.


                                                                                             Ha det gott


Ängel o Jotex


Har nu fått till en bild på ängeln som jag fick av min mor. Undrar hur länge det dröjer innan den blir vit?


Bilden blev lite suddig men det kanske syns att det är en fågel hon håller i handen.
Här har det varit 2 tunga dagar med feber och förkylning så det känns bra att vara ledig i 3 dagar. När det gäller vädret har man ju inte missat mycket, vet nån vart solen tagit vägen?


 


 

När jag gjorde om i lilla hallen skickade jag efter några saker från Jotex. Idag fick jag paketet efter 2 mån!!!
Ska det verkligen ta så lång tid? Hade nästan glömt bort att jag skickat efter sakerna.
I paketet låg en grå matta, (ser ut som svart) en hissgardin med fin text och stolsöverdrag till stolarna i matrummet. Visar bild när jag fixat till det.

                                                                                     Ha det gott


Höganäs



Ikväll när jag kom hem från jobbet låg det ett stort paket och väntade på mig. Nyfiken som jag är slet jag upp det med en gång, det var en jättestor ängel från Miljögården (60cm) som jag fått av min kära mor för att jag hjälpt henne med flytten. Gissa om jag blev glad. Det blev alldeles för mörkt för att fota i kväll så ni får hålla till godo med min samling av Höganäskrukor som står uppe på våra köksskåp. 




 

Vårt kök ska renoveras så det blir inte så mycket bilder därifrån, luckorna är under all kritik.
Kök byter man ju inte så ofta så det gäller att välja rätt. Vi (jag) har i alla fall bestämt att det blir vitt!




Har man tur kan man lösa dessa krukor på auktion till ett rimligt pris.



                                                                                                        Ha det gott

Konfirmation



Helgens 3 händelser är över. Melodifestivalen gick ju ganska bra, hockeyn ska vi inte prata om, så det får bli mitt barnbarns konfirmation som förgyllde denna helg, trevligt att umgås med folk som man inte träffar så ofta. Konfirmationen ägde rum i en jättevacker kyrka i Ö-vik.
Tunikan som jag hade på mig är köpt på Bik Bok och är vald av konfirmanden när vi var i stan och shoppade.





Visar min gamla bibel nu när jag skriver om kyrka och konfirmation.





Tycker om texten i bibeln.

Här har det regnat i snart en vecka, så nu längtar vi efter sol och värme. Allt går ju så mycket lättare när solen skiner!
                                                                                  Ha det gott

Griller



Hur i hela världen kunde dom åka på dessa skridskor förr?
Jag som inte klarar av att stå på dagens skridskor ska nog inte ge mig på dessa heller. Det är nog säkrast att hänga upp dem som prydnad.


 



Fick skridskorna av min mor vid flytten.

 


 



Det gamla tråget fick också följa hem från mor. Vet inte vad jag ska använda det till, kanske som fruktfat eller bara låta det vara som det är.



Har inte bestämt mig om jag ska måla den lilla kryddhyllan eller inte. Det är lite fula lackrester på den som jag vill ha bort. Visar ny bild om den blir vit.




                                                                                                   Ha det gott

 


Snus och kladdkaka

Om man som jag gillar det skavda och nötta kan man enkelt fixa det själv. Här har jag använt en brun ram som jag målat vit och sedan slipat med sandpapper. Ramen med ett recept på kladdkaka står på min kökshylla tillsammans med farfarsfars gamla snusburk. (utan snus)




Mina kakburkar får stå på den andra sidan.




I morgon blir det bullbak, mitt barnbarn har beställt 200 bullar till sin konfirmation, undrar om jag hinner det på en kväll?


                                                                                              Ha det gott


Utsikt



Här är det rena sommarvärmen, men lika grönt som en del av er har är det inte. Gräsmattan och björkarna börjar skifta i grönt så det finns ju hopp. Dom tre oljefaten som jag målat svarta gapar ännu tomma. Gillar utsikten från vår altan, tycker den 6 kantiga ladan på granntomten är så vacker. 

                                                                                  Ha det gott

Däckstol


 

Satt och tittade i några reklamblad när jag såg denna stol. Den skulle passa utmärkt på vår altan( tur att man snart fyller år) Den på bilden kommer från Rusta. Plantagen har en liknande men då till ett högre pris.


                                                                                           Ha det gott.


Projektet





Nu är den klar min gamla symaskin. Många lager färg blev det innan jag var nöjd. På den undre bilden ser ni hur skivan såg ut innan jag målat.

Ser nu fram mot min lediga dag efter att ha jobbat hela helgen, både med flytt hos mor och på mitt arbete. Har en känsla av att det blir lite plock hos mamma även i morgon. Visar bilder så fort jag tagit några på saker jag fått av henne. Är extra glad över ett par skridskor från 1800 talet, en gammal bibel och en jättesöt liten kryddhylla, alla lika gamla.




                                                                                          
                                                                              Ha det gott.


Vardagsrum



Äntligen har jag en bild på vardagsrummet. Så här såg det ut innan jag tapetserade, har nästan glömt hur mörk den gamla tapeten var. Funderade länge på att måla väggen men bestämde mig för en fondtapet. Det är inte så lätt att välja mönster när man bara ser en liten del av tapeten!




Så här blev resultatet, lite rörigt men betydligt ljusare.



Nästan gratis blev det också eftersom tapeten är köpt för ett år sedan.



                                                                                       Ha det gott.


Slit o släp

 


 



Är nu tillbaka efter några dagars tystnad. Flytten hos mor är snart färdig, bara lite småplock och städning kvar. I dag har jag varit i den nya lägenheten och målat några hyllor och skåp till henne. Några bilder på min nya vägg i vardagsrummet har jag inte hunnit med, men en nymålad kanna med fat har det blivit.
Tänk om någon kunde uppfinna en färg som man bara behöver måla ett varv med, det är ju så tråkigt att måla samma sak flera gånger.

 


 


Så här blev det, glömde igen att ta en bild innan jag målade. Kannan och fatet var mörkblåa så det blev några varv innan jag fick det vitt.



                                                                                          Ha det gott.



Mor flyttar



Idag har jag gjort något som är bland det värsta jag gör, att hjälpa nån att flytta. Min mor ska byta till en mindre lägenhet och naturligtvis måste jag hjälpa henne. Det är inte lätt att ha med "äldre" att göra när dom tror att man rymmer möbler o saker från en 4:a när man ska till en 3:a. Nåja vi kommer säkert överens när möblerna kommer på plats.


Det blev en kudde av en handduk.
                                                                                   Ha det gott.

Murgrönor i kronor



Tapeterna är på plats men ingen bild tagen, istället blir det bilder på mitt symaskinsbord, här med den gamla skivan. Har precis målat färdigt den nya skivan så nu är det bara att skruva fast den.
Här är det kallt o grått, såg till och med några snöflingor i luften i dag! Inte kul.


Mina murgrönor växer så det knakar.





Det syns väl att det är dottern som fotat, så här bra blir det inte när jag håller i kameran.

                                                                        Ha det gott.


RSS 2.0