Nu är det nog!



Halloj! Så här såg det ut från vår altan för ett par dar sedan. Nu tycker jag att det räcker med snö, nu vill jag ha vår!




Det ser nästan ut som den lilla stugan har fått en mössa!




Hur som helst så mår jag bättre nu, tack för alla krya på dig hälsningar!
Som ni ser så fortsätter jag att sticka strumpor i alla möjliga modeller.





Av alla restgarner blir det randiga strumpor.

                                                                                            Ha det gott.

Under pläden



I kväll bjuder jag på 2 dåliga bilder! Har åkt på världens förkylning och ligger här under pläden och tittar på Idrottsgalan. Den gamla pallen löste jag på auktion för några år sedan




Pläden har jag köpt på Ikea. Tycker det är så snyggt med kabelstickat, mjuk och skön är den också!


                                                                                                    Ha det gott.

Nu är det dax



Nu är det verkligen på tiden att vi renoverar vårt kök! För en tid sedan såg jag att ett gångjärn gått av, dörren hängde på bara ett och var hur sned som helst. Gick och retade upp mig så mycket på dörren att jag till slut tog bort den! Det funkar väl så länge men det gäller att man håller ordning i skåpet.



Satte en liten spets på hyllorna så nu känner jag mig som min mormor, hon hade alltid spets i sina skåp.
Undrar om jag håller på att bli gammal?! Skämt åsido, jag tycker det är fint med spets så det så!


                                                                                           Ha det gott.

Skogens Konung



Gokväll! Har nu tiggt loss ett älghorn av mannen i huset, det gick ganska lätt eftersom han flera stycken! Han har två jättestora som hänger på hans kontor, visar dessa vid ett senare tillfälle. Redan innan jag fick hornet hade jag en bild i huvudet hur det skulle se ut, inte skulle det se ut så här!






Så här blev det, helt i min smak! Nu återstår det bara att hitta ett ställe att hänga det på.
När jag frågade mannen i huset om han tyckte att det blev bra skakade han bara på huvudet!

                                                                                    Ha det gott.

Strumpor och presentkort



Hallå där! Här stickas det strumpor i långa banor, just nu är det långa med pälskant som gäller. När jag väl börjar med strumpor kan det bli hur många som helst! Nästa dag är det virkning som gäller,som förra vintern när jag virkade ett sängöverkast till dottern, satt alla lediga stunder tills det var klart.





Den bästa julklappen är nog ett presentkort! Jag fick mitt på favoritbutiken (Blomster), visste direkt vad jag skulle köpa. Nyårsblomman som vi fick av min dotter var planterad i en jättefin vas, en likadan fick det bli så nu använder jag båda som ljuslyktor på matrumsbordet.
En liten fin bok blev det också, hade svårt att bestämma motiv då det fanns flera men valde denna.
Jag som så många andra har nog blivit lite beroende av Yankee Candle! Presenkortet räckte till ett jättestort som doftar underbart!

                                                                                        Ha det gott.

Kuddarna



Hej! Glömde att visa mina nya kuddar som jag fyndade på rean! Har länge letat efter dessa men de har alltid varit slutsålda. Nu låg dom där i hyllan och väntade på mig, att det sedan var för halva priset var ju ännu bättre.






Ljusbrickan på bordet är ett loppisfynd.




När jag ändå är i vardagsrummet ska jag passa på att tipsa om en bra läslampa, eller handarbetslampa som jag använder den till. Många av dessa lampor är stora och klumpiga och en del lyser endast uppåt. Hittade denna på Ikea som jag är så nöjd med, den bländar inte den som ser på tv och lyser bara på det man vill.

                                                                                                 Ha det gott.

Tillökning



Hej svejs! Nu har det blivit tillökning i köket, hade turen att få denna blender i julklapp av (gubben). Blev jätteglad eftersom jag har haft så stor nytta av den stora Kitchen Aiden, den används nästan dagligen.



Blev så sugen på att baka att jag var tvungen att göra några cupcakes, tur var väl det för senare på kvällen fick vi besök av världens bästa grannar.



Mina cupcakes blev godkända!

                                                                                    Ha det gott.

Valet och kvalet




Hej svejs! Ingen återvändo, i dag åkte julgranen! Det svåra med att plocka bort alla julsaker är att en del av sakerna vill man behålla framme. Tex alla julkulor av fattigmanssilver, som jag tycker så mycket om, tror att jag ska lägga dom i min glaskupa, lite glitter är aldrig fel!
Till Advent sydde jag små hjärtan till en liten gran, de hänger nu på övervåningen på några svarta kvistar.

                                                                                               Ha det gott.

Sista helgen



Då var det dags för sista helgen denna jul! Här gör vi så lite som möjligt, sitter med fötterna på fotpallarna och bara njuter. Måste berätta om en överraskning jag fick när vi kom hem från stan. Stannade vid postlådan för att ta in posten när jag känner att där finns nåt mer,där ligger en liten påse med Årechoklad från en helt otrolig bloggerska, hon som kan få den tråkigaste dag att bli den bästa bara genom att läsa det hon skriver. Tack Therese!



Här är sakerna jag köpte på rean!



Allt till halva priset, dom små pajformarna kostade endast 44 kr för 12 st! Det tycker jag är REA!

                                                                                           Ha det gott.

MRToch REA



Äntligen var det dags för magnetrönken i dag! Trodde jag skulle få resultatet med en gång men det kan ta upp till 14 dagar innan det kommer. Lite otäckt var det men det gick bra. När vi ändå var i stan passade vi på att kolla på rean, orkade bara med 2 affärer. Några fynd blev det i alla fall, 2 nya kuddar, en tunika, pyttesmå pajformar, och jättesnygga knästrumpor med spetskant, visar i morgon om ljuset tillåter. Var även in på Kronans Blommiga Bageri på hemvägen och köpte Trollhassel, har några ideer jag måste ta tag i.
Änglarna på bilden fick jag i julklapp, älskar änglar i alla former så dessa får nog stå framme ett tag.

                                                                                            Ha det gott.

Inte så mycket rött



God afton! I dag rensade jag på kökshyllan, med lite vemod packade jag ner dom gråa tomtarna som jag fått av dottern för ett antal år sedan. Har samlat på tomtar i hela mitt liv men att plocka fram alla har jag slutat med. Just dom här gråa tillhör mina favoriter och åker fram varje jul.




Denna jul har jag försökt att bara ta fram det jag verkligen tycker om, inte för mycket rött då lessnar man så fort. Den lilla plåttavlan tycker jag om så den får stanna framme, har satt en spets över Merry Christmas.
Här var det barmark ända fram till advent, nu är det så mycket snö att jag har svårt att tro att det någonsin blir barmark igen.

                                                                                      Ha det gott.

Tomt



Finaste nyårsblomman fick vi av min dotter och hennes sambo!
Nu är det bara julgranen kvar här hemma, har småplockat hela dagen sedan barn och barnbarn åkt hem till sitt. Tyst och tomt blir det när dom åker men vi träffas ju snart eftersom minsta trollet snart fyller år.
Ljust och härligt blir det när man tar bort julen, tycker nästan det är lika roligt att plocka bort som det är att ta fram den.

                                                           Ha det gott.

Nyårsdukningen




Gott Nytt År på er! Nyårsaftonen tillbringades med yngsta dottern och hennes sambo. Vi dukade i vitaste vitt och silver, mina favoritfärger! Till förrätt gjorde dottern en toast med skaldjur som smakade underbart. Varmrätten var given eftersom det var hon som fick bestämma, oxfile med murkelsås och hasselbackspotatis. Middagen avslutades med glass och bär.
Till skumpan kl24 åt vi en god ostbricka. Jag är inte så förtjust i champagne så jag valde Asti Cinzano som jag tycker smakar så mycket bättre än dyr shampagne.

                                                                                Ha det gott

RSS 2.0