MatrummetGokväll! Tänk vad skönt det är när man kommer hem efter en lång arbetshelg, slänger upp fötterna på fotpallen och bara njuter. I morgon har jag semester och åker till mina barnbarn!
I kväll blir det bilder från matrummet, har nog inte visat de stora golvljusstakarna i järn förut. Hoppas att jag hittar fyrkantiga ljus som det egentligen ska vara innan jul!Har ni sett! Den trasiga lyktan blev vit, murgrönan är skott som jag tagit av en stor blomma.Bakom hjärtlyktan i fönstret ser ni den stora granen som får massor med lampor till Advent                                                                                Ha det gott

Kök o Kaffebönor

Idag har jag varit på utbildning! Ångrar inte att jag åkte eftersom den var mycket givande.
Var lite orolig när jag vaknade och såg att det var -8° men resan gick bra och är nu hemma välbehållen och fulltankad med information. 
Mina köksfönster skulle behöva lite nya blommor nu när vintern kommer. Med så stora fönster är det svårt att få blommor att överleva när det är soligt och varmt.

 
 

Mina hjärtan på tråd trivs i alla fall på köksbordet!

Första gången jag drack kaffe ur en kaffemaskin blev jag helt såld, så gott det var! Det var min älste son som tipsade om hur bra den är. Har haft den i ett år nu och är supernöjd, det blir många koppar varje dag vill jag lova.

 

                                                                                               Ha det gott.


Vardagsrum
Gokväll i stugorna!  Har varit hos min mor och målat (igen), hade ju lovat henne att måla kökssoffan och några hyllor när hon flyttade, så det var väl på tiden att det blev gjort nu.
Som tack fick jag bland annat den lilla ljusbrickan som står på bordet.


 Med några ljuslyktor blev den så här, glittrar så fint när ljusen är tända.
Favoritskåpen som har varit i matrummet har nu fått sin plats i vardagsrummet. Var tvungen att ta bort alla fotografier i skåpen eftersom det blev så rörigt med tapeten.Hit har alla fotografier,böcker och annat som vi inte vill ha framme hamnat. Har satt tyg på glaset så att man bara skymtar vad som finns i skåpen.                                                                                    Ha det gott.

Hjärtan o Änglar
Nu när kvällarna blir mörkare åker stickning, virkning och ibland symaskinen fram. Senaste pysslet är några hjärtan och en liten påse som jag gjort till mitt barnbarn. Har ju lovat henne att hjälpa till med att styla hennes rum. Hon vill ha det vitt och romantiskt och hoppas då att dessa hjärtan ska passa henne.
Dessa små hjärtan ska jag själv ha på en liten adventsgran. Bilden på påsen har jag köpt på Panduro(man stryker fast den).


                                                                                       Ha det gott.


Ljus på hjulen

Har bestämt att dom gamla vagnshjulen får hänga kvar över vintern! Med en lykta och lite enris lyser de upp vid garageväggen. Min favoritblomma Silverfall som ännu är så här fin får också hänga med.
Den fula bänken har snart gjort sitt men får vara framme så länge det är snöfritt. På bordet står en gammal trälåda med ljung och lingonris. Kransen under hyllan band jag av riset som blev över.


Narurligtvis står det en lykta på bordet, lyktoman som jag är! Här tänds det massor av ljus både ute och inne när hösten kommer.                                                                                  Ha det gott.

Månbord
Nu är båda månborden målade. I väntan på att ett av borden ska flytta till mitt barnbarn får dom stå i vardagsrummet så länge.Har ju glöm att visa vad jag löste på auktion i sommar!
Den lilla kälken blev min för endast 30kr. Har pyntat den med ljung, tallris, murgröna och mossa.


                                                                                                      Ha det gott.                                                                                 


Olivträd o trasig lykta
Har nu tagit in mina olivträd, är lite osäker på hur man sköter dem inomhus, olivträd vill ju ha myckrt ljus vilket kan bli svårt nu när vintern kommer.Den trasiga lyktan har fått en blomma i stället för ljus. Glasen till lyktan har gått sönder men orkade inte sätta i nya så det blev en blomlykta i stället.

                                                                                  Ha det gott.

RSS 2.0