Ny lampaMitt auktionsfynd får vänta eftersom det blåste alldeles för mycket för att vara ute idag. Istället blev det fönsterputs, tvätt, och matlagning. Brukar passa på när jag är ledig att laga massor med olika maträtter som jag fryser in. Bra att hitta eftersom vi båda tar med matlåda till jobbet.Har nu fått hem den fina lampan till skrivbordet som jag önskade. Gillar stilen på lampan då den ser lite gammaldags ut. Dottern valde dessutom en snygg färg.


     

                                                                                                             Ha det gott.


HöstplanteringDet gamla symaskinsbordet har fått lite höstblommor.
I dag har det varit 17° men blåsigt, hoppas värmen håller i sig över helgen nu när jag är ledig i 3 dagar. Man vill ju passa på att göra färdigt utomhus innan snön kommer. För att det inte ska bli så kalt när man tar bort alla blommor brukar jag fylla en del krukor med tallris, riset fryser fast i jorden och håller sig grönt hela vintern.
Har ett auktionsfynd som jag ska pyssla med i helgen, vad det är får ni se i morgon.

                                                                                    Ha det gott.

När hjärtat brister

Efter en veckas tystnad är jag nu tillbaka, en vecka jag helst vill glömma. Min älskade Zeb är borta, han blev hela 27 år. Det är tungt när man måste skiljas efter så många år tillsammans. Zeb har gått med en hästkompis vars"matte" är helt underbar, vet inte vad jag skulle gjort utan henne, hon som alltid ställt upp för mig och min häst.

 


 

Sadeln har jag rengjort och hängt upp.


                                                                                Ha det gott. 


Den lilla kistanHär under det gamla skrivbordet fick den lilla kistan sin plats. Har hittat en jättefin lampa som skulle passa till skrivbordet på Clas Olsson. Är nog tvungen att ringa min dotter så hon köper den till mig när hon kommer. Frågan är om jag ska ta en svart eller en vit.I dag har man äntligen kunnat vara ute, varmt o soligt. Trots en dunderförkylning är jag snart färdig med alla blommor, men oj så tomt det blev! Var tvungen att åka och köpa lite ljung som jag kunde plantera med mina murgrönor. Med ny plantering o tända lyktor blev det ganska mysigt i alla fall.


                                                                                              Ha det gott.

NymålatNär jag lutade av månbordet passade jag på att ta den gamla stolen och kistan också. Har 4 likadana stolar men bara 3 som är målade. Min dotter har "lånat" stolarna och väntar nu på att den 4e ska bli klar.

 

Kistan som är målad blev alldeles för vit så jag var tvungen att slipa lite på beslagen. Nu får den stå under ett gammalt skrivbord.


Ett gammalt furufärgat nyckelskåp har också fått lite färg, tycker om när det ser så där slitet ut.


                                                                                                      Ha det gott.

Oljefat o kaffekvarnDen gamla kaffekvarnen kommer från en av sommarens auktioner.
Idag har jag rensat mina lingon och gjort svartvinbärssaft. Skulle behöva vara ute och ta bort alla vissna blommor men det har regnet satt stopp för. Det enda som växer nu är gräsmattan, men när ska man klippa den när det
aldrig är uppehåll?Tre oljefat i olika höjder som nästan försvunnit under blommorna.Lite vemodigt att slänga blommorna innan frosten gjort sitt.


                                                                                    Ha det gott.

Inte bara vittTvå besök har det blivit på Borghällagård. Lyktoman som jag är så fick denna lykta följa hem, den är av samma märke som den stora ljuskronan (Viking land). En stor rostig nyckel och ett ställ för kokboken blev det också.
Är nu ledig 3 dagar så fint väder skulle sitta fint, har massor av lingon som behöver rensas.


                                                                                     Ha det gott

This and thatHar hittat en fin låda som jag gjorde om lite, tog bort ett fack och målade den invändigt. Den blev sedan förvaring till fjärrkontrollerna. Visst blev det snyggare än att ha dessa liggande överallt?Här har regnet öst ner,det verkar finnas hur mycket som helst däruppe!
Visar en bild från förra veckan när solen sken. Vet inte vad blomman heter men den har blommat så här fint hela sommaren.                                                                                              Ha det gott


                                                                                            


Viking LandFör att få plats med månbordet fick dom stora skänkarna och väggskåpen hamna här.
Den gamla lampan har fått ge vika för en ljuskrona. Kronan är köpt i Umeå på Borghällagård, ett smultronställe mitt ute i skogen.Ljuskronan kommer från Viking Land. Längtar till jul när man får smycka den med granris, röda äpplen o dyl. Nu är den full med murgrönor och  jättefin när ljusen är tända. Har köpt flera saker från Borghällagård som jag visar senare.


 
                                                                                              Ha det gott

NymålatHade turen att lösa detta månbord på en auktion i sommar. Ena halvan ska jag ha själv, den andra ska mitt barnbarn få. Hon är 15 år och helt såld på den lantliga stilen. Mormor tycker det är jättekul och hjälper gärna till.
Bordet hade bara ett lager färg så det gick snabbt att värma bort den. Värre var det med dom krusiga benen men med lite lut gick det bra.


 

Så här fint blev bordet efter 3 lager färg.

 


 Var ju tvungen att flytta om lite härinne för att bordet skulle få plats.
Visar resten i morgon.


                                                                          Ha det gott


Brittsommar

 

Halloj!

I dag blev det ommöblering i matrummet trots det vackra vädret. Visar hur det blev senare.Äntligen är dammen på baksidan klar förutom några växter.

Den andra båthalvan fick sin plats här.
                                                  Ha det gott

FyndFyndade det lilla bordet för endast 5kr på en av sommarens loppisar.Vill ni ha blommor som tål det mesta ska ni välja Dofttobak. Varje sommar planterar jag dessa blommor i stora lådor, en vid varje lykta på uppfarten till vårt hus.
Blommorna har en underbar doft av vanilj.
Har en likadan på altanen som är hela 160 cm.


                                                                             Ha det gott


RSS 2.0