Bytet
God kväll! För ungefär 3 månader sedan köpte jag denna kruka,gryta på Borghällagård. Kände nästan genast att detta inte var min "grej". Sagt och gjort så tog jag med den nu när jag hälsade på min dotter, självklart skulle vi åka till Borghälla även denna gång. Tänkte att om jag har lite tur får jag byta den till något annat.
Visst hade jag tur, inga problem med att byta den till denna underbara lykta!
Som ni förstår hade jag redan tidigare sett ut denna vägglykta men tyckte då att den var för dyr.
Visst är det är snyggt med lite svarta detaljer mot allt det vita här i huset!?
Lyktan kommer från Dommo by gawor.
Har lovat mig själv att det får vara nog med lyktor nu (för ett tag i alla fall).

                                                                                              Ha det gott

HyllanHej svejs! Nu är den gamla hyllan på plats och det blev precis som jag ville. Som ni ser har jag fått hjälp att måla över den gräsliga tapeten, kunde inte ha kvar den eftersom det blev alldeles för rörigt.

Det snyggaste jag ser är "krocken" mellan gammalt och nytt! Visst är det snyggt med nya och moderna saker, men inget slår den gamla och lite ruffiga stilen blandat med nytt.


                                                                                                         Ha det gott.

Gåva + HjärterumFör några dar sedan fick jag möjligheten att testa Cliniderms Age Correct. Jag brukar vanligtvis inte använda så mycket hudkrämer, tycker de flesta är kladdiga och luktar alldeles för mycket. Nu har jag provat Age Correct i flera dar och är helnöjd, den tränger in i huden med en gång, kladdar inte och doftar lagom. Eftersom jag är jätteallergisk mot vissa sminkprodukter känns det bra att ha hittat något som fungerar.

Här är ett rum som jag inte visat förr, vår lilla toa ! Det är nog enda rummet som vi inte gjort nåt åt, den gamla 70 tals tapeten är kvar, sliten men charmig.

Det blir ett tidigt inlägg i dag, brukar ju inte göra nåt före 22 i alla fall. Anledningen är att "gubben" har jaktmöte här i kväll och jag har inget som helst intresse av det.Avslutar med en härlig vårbild, som ni ser var den stora "lampan" tänd i dag!


                                                                                              Ha det gott.

Man ska aldrig säga aldrig!
I kväll får ni se hur allrummet blev efter ommöbleringen. Vi har länge sagt att en vit soffa aldrig kommer innanför våra väggar, men nu står den där som en stor gräddtårta. För att göra historien kort var det så att det var min mor som köpte soffan utan att tänka på att hon har en långhårig katt! Tyckte så synd om henne att vi bytte bort våra skinnmöbler, som är betydligt lättare att sköta än dessa.

Bilderna är tagna av Therez i jul. De röda hjärt kuddarna har jag plockat bort, likaså adventsstjärnorna i fönstren! Häruppe blir det jättevarmt på sommaren, är ingen fantast av persienner så valet fick bli lamellgardiner. Lamellerna funkar jättebra och är betydligt snyggare än persienner.


                                                                                                  Ha det gott.

Alla hjärtan
Tjena! En piedestal har blivit färdigmålad i dag, den kommer från min farmor och ska få bo på altanen till sommaren. Lagom till alla hjärtansdag har jag skickat 2 paket i dag.
Det ena är till Therez och innehåller 10 små hjärtan som jag har sytt till henne, en söt tändsticksask fick också följa med.

Det andra paketet är till Veronica, en virkad mössa som hon önskade. När jag var hos henne virkade jag en grå mössa till henne och svarta till småtrollen, det var då hon tyckte att den svarta även skulle passa henne.

I morgon kommer bilderna från övervåningen!

                                                                                         Ha det gott.

Gamla BrädorHej där! I dag har det varit ljuvligt väder med takdropp och fågelkvitter, satt en lång stund på bron i solskenet och bara njöt. 
Som ni ser så har jag äntligen fått tag på gamla brädor, hyllan sitter också uppe så nu är det projektet ur världen.
Har ingen bild på det färdiga resultatet men så här ser konsollerna ut som ska hålla upp brädorna. 


Har nu lagt unden stickningen för allt annat man vill göra när våren kommer, blommor som ska sättas om, frön ska sättas, ja ni hör ju. Hur som helst så blev Therez kuddar färdiga i dag.
Jag tycker att knapparna är lite väl små men vi får väl byta till större om hon ändrar sig. 
Nu får kuddarna ligga på vår kökssoffa tills dom ska åka till Umeå.


                                                                                                               Ha det gott.

Kuddkriget fortsätterGod kväll! Sliter mig ifrån stickningen en stund för att titta in till er. Mannen i huset har lovat att ta itu med hyllan i morgon, hade jag varit ok i ryggen hade nog hyllan varit uppe redan. När jag får en ide' vill jag helst att den görs direkt, men nu får jag snällt vänta tills "gubben" har tid!


Förresten så är kuddarna till Therez snart färdiga, ska bara sy ihop dom.
Hon fick välja knappar själv, det blev den undre med svart.

Bilderna med hjorten kommer från matrummet.


                                                                                                   Ha det gott.

Mitt i veckanTänk så fort tiden går, redan onsdag och halva veckan kvar. På tal om tid , i morgon fyller yngste sonen 24 år!!!!!!! då kan man prata om att tiden går fort, men det är väl på barnen man märker att man blir äldre, eller som jag brukar säga , det är bara "skalet" som blir äldre.

Bilden är tagen i julas men det ser likadant ut i dag förutom ljusslingan i krukan. I bakgrunden kan man skymta vad som hänt häruppe, har ju lovat att visa det vi ändrat på men bilderna är tyvärr på villovägar.

                                                                                                Ha det gott

Ester ElenoraHej! Ett klädmärke som faller mig i smaken är Ester Elenora. Gillar den romantiska stilen på klänningar, koftor och framförallt deras sjalar. Är nu en lycklig ägare till en sådan sjal och det bästa av allt var att den var gratis, passade på att använda julklapps pengarna nu när jag var i stan.
Färgen var väl inte helt i min smak, hade sett ut en annan men den var slut. Förhoppningsvis kommer det en vår och då får jag nog mera användning för denna färg än den svarta som jag önskade.

Såg ni Äntligen Hemma i kväll? Det skulle inte göra ont att ha en sådan Walk In Closet!


                                                                                                       Ha det gott

Små BallerinorGokväll, så kul att ni gillade min kudde! Nackdelen med att vara hemma på dagarna är att man kommer på så många ideer. Har nu fått för mig att jag vill ha en hylla ovanför soffan i vardagsrummet, har 2 jättefina järnkonsoller som bara ligger och väntar på att bli uppsatta.Helst skulle jag vilja ha gamla gråa brädor som hyllplan , men vart hittar man sådana!?
Ser ni vad jag hittade på rea när jag besökte barnen förra veckan, har hängt dom i det gamla fönstret.
Vissa saker kan man bara inte gå förbi, tycker de är jättesöta med sina 7 cm


                                                                                                        Ha det gott

Strumpgarn blir kuddarHej! Så less jag är på att sticka strumpor nu, men vad ska man göra av allt garn som blir över? Sökte och hittade detta mönster på en kudde som skulle stickas av Raggi strumpgarn. Jag hade ju köpt på mig massor så det var bara att sätta i gång.
Med så tjockt garn går det fort att få arbetet färdigt, efter 2 kvällar var kudden klar.
Yngsta dottern som kom på besök i dag blev så förtjust i kudden att hon beställde 2 st vita. Kul att nån tycker om det man gör, man kan ju inte bara sticka och lägga på hög, dessutom så får jag bort allt garn.


                                                                                             Ha det gott

Nya påhitt
God kväll mitt i melodifestivalen! Kvällens bidrag var nog inget för mig, hoppas på bättre nästa helg.
Som ni ser har det gamla bordet för 5kr fått flytta in i matrummet, har även fått hjälp med att hänga upp en gammal tallrikshylla. Tur att man lever med en snäll gubbe som alltid ställer upp på mina "påhitt"Lite gammalt porslin och en liten plåttavla får pryda hyllan så länge.Var tvungen att ta in några syrenkvistar i hopp om att våren snart är här!? Vi hade - 34° i morse, Brrrr

                                                                                                Ha det gott

Hemma igenHej där! Är nu hemma igen efter en vecka hos mina barn. Här har kylan verkligen slagit till, tittade nyss på termometern som visade -32°. Här hemma har det inte hänt så mycket eftersom min rygg stoppar mig men det ska väl bli bättre hoppas jag. Har i alla fall sytt en gardin och stickat en kudde denna vecka.
Bilderna är från övervåningen.

                                                                                     Ha det gott.

RSS 2.0