ParadhanddukGo kväll i stugorna! Här har ett diskbråck tagit överhand så det är jobbigt att både sitta, stå och ligga! Får nog besöka en läkare i morgon oavsett om jag vill eller inte. Tur att jag målade trappan färdigt förra veckan!
Fick ett tips av en arbetskompis om en paradhandduk och naturligtvis var jag tvungen att sy en likadan.

Bilden är en stryka på bild, liknande finns på Panduro.
När jag ändå var igång och hade en bild kvar fick det bli en liten kudde också.


Bilden blev lite mörk, svårt att fota nu när det är så mörkt! Glömde att fixa till bilden också!                                                              Så här ska den se ut!                                                                                                         Ha det gott.

NymålatNu är väggarna i köket målade, vilken skillnad det blev med en ljusare färg! Idag har jag börjat med trappan och hoppas att jag kan måla första varvet i morgon. Trappan är vit sedan tidigare så det är ju bara stegen som jag behöver måla. Önskar att man slapp det tråkiga förarbetet när man ska måla! 

Den lilla lyktan är ny, det är en likadan som min dotter fick på den gamla dörren.
Här ska vi äntligen få snö i helgen, det har varit jättekonstigt väder med regn och plusgrader flera veckor, normalt borde vi ha massor med snö nu!                                                                               Ha det gott.

Allt på en gångHallå där! Tyvärr dog min murgröna som jag hade i lyktan! En gammal madonna och en ljuslykta får nu stå där i hopp om att det får vara så en stund.
I Fredags fick jag för mig att måla tapeten i köket, var nog inte så bra ide`eftersom jag jobbade hela helgen! Efter 2 varv är jag nu klar och resultatet blev precis som jag tänkt. När jag står där i stegen hör jag nåt som surrar i hallen, det var snälla gubben som står med värmepistolen och sliter bort mattan i trappan. Efter 1 timme var den fula mattan äntligen borta! Nu blir det en massa slipning och målning i flera dagar! Undrar varför man alltid hittar på så mycket att göra före jul?! Är det bara jag som gör det?Ännu en sak som fick följa hem från Borghällagård! Dottern köpte en likadan som hon målade vit men jag ska nog ha den som den är, blir nog fint med frukt och en ljusslinga till jul.                                                                                       Ha det gott.

Utepyssel
I dag blev det pyssel till fåglarna, lite extra i år tack vare Inger på Borghällagården. Hon var i full färd med att tillverka denna skapelse när vi var där och kan ni tänka er, nu står det en likadan hos oss!I granarna har jag hängt äpplen, talgbollar och lyktor som är gjorda av barnmatsburkar.
Jättefin dag med sol och rimfrost.

                                                                                  Ha det gott.

Madam Stoltz

Lampan från matrummet har flyttat till allrummet på övervåningen! Häruppe är det förändringar på gång, visar så fort vi är färdiga.


Måste bara få visa mitt fina diskställ som inhandlades när jag var i stan! Egentligen tycker jag inte om diskställ men kunde inte motstå detta när jag såg det. Man behöver väl inte ha disk i det, det är ju fint  bara som det är?
Muggarna är gamla och kommer från Milögården.
Härifrån kommer diskstället.                                                                                                          Ha det gott.

Ljus i mörkerHalloj! När jag besökte min dotter var vi naturligtvis ut till Borghällagård. Där hittade jag den lilla lampan som hänger vid symaskinsbordet. Den blev perfekt till matrummet nu när jag tagit bort den gamla taklampan.


 

 
Murgrönorna har blivit för stora för att stå i fönstret så en av dem fick flytta hit.                                                                                       Ha det gott.

Dörren

Hej! Är nu tillbaka efter ett besök hos barnen. Den gamla dörren har jag gjort i ordning till min dotter, hon har länge velat ha en dörr som sänggavel så det fick bli en överraskning till henne. Har inte kunnat visa den tidigare eftersom hon brukar titta in här.
Var tvungen att ta bort den gamla färgen som satt jättelöst, hon ville ju ha den vitlaserad så det fanns inget annat val.
Så här blev dörren när jag laserat den.

                                                                                Ha det gott.


RSS 2.0